Förra veckan hade vi hästbyte men då log jag hemma och var sjuk så idag det var lite spännande vilken häst jag skulle ha. Victoria hade valt hästar till mig. Eftersom jag inte känner hästarna så spelar det mig ingen roll men efter att ha fått sega Lyrik ännu en gång så tröttnade Victoria.

Så idag fick jag Victorias favorit Zezzan. En vit söt häst som är lagom stor.

Lyssnade på vad dom sa om Zezzan innan och tog till mig informationen.
Blir sur när man kortar tyglarna utan det är bättre att konstcentra sig på skänklarna.
Jag brukar vara duktig på att ha korta tyglar och kontakt med munnen så detta var lite nytt för mig. Men roligt när man upptäcker hur olika hästarna är och att kunna hitta rätt med just min häst.

Nå väl. Hur gick det då?
Fick kritik med en gång där läraren sa att jag måste korta tyglarna? Dubbla budskap! Nå väl. Zezzan var väldigt seg i både skritt och trav idag men grym i galoppen. Idag övade vi på skänkelvikningar, att ha händerna stilla och att byta gångart utan att använda tyglarna.
Eftersom jag inte fick så mycket feedback så övar jag även på att hitta sitsen, ha armbågarna intill kroppen och hålla händerna lågt och stilla. Långa ben med hälarna neråt och tårna utåt är också något jag hela tiden försöker tänka på. Märker att vissa saker behöver jag inte längre tänka på utan det sker automatiskt.

Är alltså hyfsat nöjd med mig och Zezzan idag. Jag styrde trots att jag hade lite längre tyglar än jag brukar. Galoppen är jag mycket nöjd med. Skönt att ha en häst som man inte hela tiden behöver skänkla på under hela galoppen utan man faktiskt kan tänka på sits och händer.

Puss och Kram