I tisdag åkte jag och Victoria upp till Stockholm för att kolla på Clinic på Livgardet.
Fyra utav våra bästa hoppryttare höll i programmet där dom började rida på lite ovana hästar som dom inte ridit på förut. Tyvärr kunde inte Jens rida pga av sitt skadade ben. Han bjöd ändå på sig sig och visade upp sin kunskap i härstamningar. Dessutom frågade han Douglas, Angelica och Rolf-Göran om deras ridkarriärer.

Ryttarna bjud på en underhållande clinic med mycket matnyttig information. Första rundan så var det som sagt lite ovana hästar. Douglas häst var mycket tittig men han lyckades ändå hoppa mycket bra rundor. Mycket pga av sitt lugn och sin erfarenhet. Visst fick han hjälp utav både RGB och Angelica men han gjorde ett imponerade jobb. Alla tre var duktiga på att förklara vad dom gjorde och varför. Dom var också nöjda med sina hästar och förklarade vad dom själva skulle gjort för att utbilda hästarna ännu mer.

När ryttarna skulle byta hästar så kom Beridna högvakten in och visade upp några av sina hästar och ryttare. Dom bjud på hoppning, dressyr och uppvisning av Musikkårens hästar.

När Douglas, Angelica, Jens och RGB åter igen kom in så var det på nya hästar med lite mer vana. RGB bjud på en otrolig clinic där han samtidigt som han planerade hoppningen och pratade med banpersonalen förklarade för oss åskådare om vad han gjorde och varför.

Alla fyra berättade om sina tidiga ryttarkarriärer.
Angelica om den tuffa tiden i Tyskland ditt hon kom och inte var mer än en medelmotta jämför med att vara en otroligt duktig ryttare här i Sverige. Tufft och lärorikt.
Douglas hade även han det väldigt lätt i början av sin karriär där han inte tyckte att markarbete var så viktigt. Därför blev det nästan som att börja om när han skulle nå nya höjder.
Jens är nybliven pappa och tror att allt har en mening. Han är just nu en mycket närvarande pappa pga av sin skada.
RGB är en mycket ryttare som har vunnit SM i fältritt och tävlat i 4 olika grenar med en och samma häst! Känslan som den mannen har för hästen och ridningen är unik. Att han dessutom kan beskriva det för en nybörjare som mig är otroligt.

En mycket minnesvärd kväll som vi gärna gör om.

Puss och Kram