I torsdag var det dags för andra gången med Zezzan. Det var bomträning som stod på dagens schema. Förra lektionen gick ju träningen så där och jag försökte vara mer bestämd. Fick även bättre respons från ridläraren.

Efter två bestämda tillsägningar gick hon mycket bättre.
Det är faktiskt bättre att säga till så att hästen fattar än att sitta och mesa sig. Alltså att man menar vad man säger. Detta gäller i alla lägen, både med hundar och medmänniskor. Tro mig! Det funkar både på barn och arbetskollegor.

Bomträning där vi förbereder oss för nästa veckas hoppning. Vi avslutade lektionen med att korta upp våra stigläder och stod upp i galoppen varv efter varv. Tyckte inte det var så jobbigt utan njut av känslan när man känner att allt funkar. Kände balansen och säkerhet i min ridning.

Pigg och glad kom jag hem och var glad att jag tränar med 24 FitClub. Men redan morgonen efter kom träningsvärken. På fredagskvällen började jag känna av kramp i höger skinka. Men den otroliga känslan gör att jag bara ler och hoppas att den försvunnit tills på torsdag.

Puss och kram